Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Over Rob

Wil je meer weten over mijn achtergrond?

Melanie Okkerse heeft mij voor haar opleiding geïnterviewd. In dit interview vertel ik iets over mijzelf en mijn achtergrond.

Lees dit interview op:

https://rob-smits.nl/35-durf-te-doen-een-interview-van-melanie-okkerse/

Of bekijk de mini-documentaire.

Mijn zakelijke achtergrond kun je vinden op: linkedin.com/in/robsmitsrl

alsmede de laatste aanbevelingen van klanten.

Rob Smits in overige media en op Youtube: Klik hier!

Dit zeggen klanten over Rob:

Ralf van der Eerden, Chief Operations Officer at FRISS | fraud, risk & compliance

Rob heeft voor FRISS meerdere malen en op meerdere gebieden zijn expertise ingezet om onze organisatie te begeleiden in de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Rob heeft voor ons verschillende communicatietrainingen verzorgt en heeft ons geholpen een super bedrijfsevenement, de “FRISS PROdays”, op een heerlijk inspirerende manier af te sluiten.

Daarnaast heb ik Rob ingeschakeld om mij als coach te begeleiden in mijn persoonlijke ontwikkeling. Dit doet Rob op een voor mij uitermate prettige manier waar hij best practices uit meerdere persoonlijke- en organisatorische ontwikkel methodologieën en ideeën uit de psychologie combineert om zo het maximale uit mij te halen.

De manier waarop hij kan luisteren, spiegelen en vervolgens doorpakken naar een aantal mogelijke verbeter stappen sluit optimaal aan bij mijn persoonlijkheid en zijn analyses zijn super scherp.

Een top coach voor mensen zoals ik die dagelijks maximaal moeten presteren.”

Paul Franssen, Controller Real Estate bij University of Amsterdam:

“Ik heb Rob diverse keren gemaakt als begeleider bij trainingen. Rob voelt feilloos de sfeer aan in een groep en hoe deelnemers erin zitten. Sceptici of deelnemers met negatieve energie worden er direct uitgefilterd en met de enorme gedrevenheid van Rob aangehaakt. Ik heb Rob leren kennen als een professional met een dosis humor!”

Ettie Jaspers-Hopma, HR manager at University of Amsterdam and University of Applied Sciences Amsterdam

“Rob is een energieke en ondernemende professional. Fijn om mee samen te werken!”

Een Young professional zegt bij haar evaluatie:

“Je stelt Simpele & Goede vragen om een innerlijk proces bij mij in gang te brengen: Ik durf voor mezelf mogelijkheden te zien, durf te zijn wie ik ben en te zeggen wat ik wil en voor mezelf te kiezen en los te laten wat ik heb….”

Deelnemer Wendy van der Brugge vertelt over haar ervaring bij de workshop “Guts, durf te ondernemen”:

“Wat heeft GUTS aan durf opgeleverd? Door te benoemen in de naam van je onderneming dat er durf nodig is weet je: Bij Bureau voor durf mag je fouten maken! Dat vind ik heel sterk aan jouw expliciet geformuleerde doelstelling/missie. Het heeft me naar jou toe getrokken en ik ben er blij om. Ik zie dat je met veel mensen contact kan maken, en je goed kunt aansluiten op wat zij nodig hebben. Krachtig zoals je dat doet, met vooral veel humor en lef. Ik heb dus naast de interessante opdrachten veel gehad aan jouw voorbeeld, hoe je de training geeft.”

Bureau Voor Durf is ook de mede-initiator van Summer School Sociaal Ondernemen Zaanstad. Een deelneemster op de vraag wat zij naast het geleerde nog meer aan de Summer School gehad heeft:

“Toch nog meer durf !!! Ik durf best al veel maar het doen meer inzicht in gekregen.” 


Opdrachtgevers Lodewijk Kleijn en Pia van Kleef (Gemeente Zaanstad) vinden van Bureau Voor Durf:

“In een vloek en een zucht heeft Rob het rudimentaire plan dat er lag voor een Summer School uitgewerkt, deelnemers geworven en is van start gegaan. Bij de afsluitende avond van de Summer School was ik blij en onder de indruk van de stappen die de deelnemers gemaakt hebben en de schoonheid van hun ideeën.”

Tim Toornstra, directeur Stichting Onderstroom

“Stichting Onderstroom heeft Rob verscheidene malen ingezet als coach. Rob is een deskundige en charismatische coach die snel en prettig contact maakt met zijn gesprekspartners. Hij weet snel het vertrouwen van de gecoachte te winnen. Zijn kwaliteit van werken is van uitstekend niveau.”

Kees van Oosterhout, Directeur van Centrum voor Waardering van Capabiliteit (CWC) (i.o.)

“In de periode dat ik directeur was van EVC Centrum Vigor en de rechtsvoorgangers daarvan (sinds oktober 2018 ben ik directeur van Centrum Voor Waardering van Capabiliteit (CWC BV) was Rob voor ons een gewaardeerde EVC-assessor. Rob weet zich wendbaar op te stellen en snel de aansluiting met collega’s en vooral ook aan hem toevertrouwde kandidaten te vinden en die vanuit de voorgeschreven methodiek effectief en vanuit een ‘trots’ perspectief te beschrijven en van ontwikkelingsperspectieven te voorzien.
Ik kan Rob van harte aanbevelen en hoop dat Rob ook bij mijn nieuwe bedrijf de aansluiting weet te vinden.”

Joost Korver, bestuurder SKDH

“Rob heeft management trainingen gegeven voor onze teamleiders in effectief leiderschap en is voor de tweede keer dagvoorzitter geweest voor de gehele organisatie! Rob heeft door zijn kennis en vakmanschap de teamleiders echt verder geholpen, is een fijn persoon om mee samen te werken!!”

Wilma Van Der Meer, Hoofd Human Resources bij de faculteit Onderwijs en Opvoeding van de HvA

“Met veel durf en lef maar vooral vakmanschap heeft Rob met diverse teams van de gezamenlijke diensten van de UvA – HvA gewerkt. Ik kan hem van harte aanbevelen!”

Raoul Becher, Project coördinator bij starters4communities

“Rob is één van de meest enthousiaste en energierijke mensen die ik ook heb ontmoet. Zijn netwerkvaardigheden hebben er voor gezorgd dat we in korte tijd een mooi trainingsprogramma hebben kunnen opzetten waar veel verschillende partijen hun voordeel mee hebben gedaan. Tijdens het programma in sociaal ondernemerschap heeft Rob erg effectief op ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling gecoacht. ik heb met veel plezier met hem samengewerkt!”

 

Cunera Brugman, Adviseur Zaanse woningcorporaties

“Rob Smits zijn training Lef heeft mij zelfinzicht gegeven. Mooi ook dat je tijdens de training je eigen stappen in je loopbaan hebt gedeeld. Je driehoek held, gelukszoeker en redder geven veel inzicht in welke rol je kunt innemen en hoe je jezelf kunt profileren. Waardevol. Ik ga ermee aan de slag!”

Fijn weekend, groet, 

Yvette Kool, Management assistant & financial manager at De Kinderkamer

“Durf levert Guts !
Rob is een bevlogen persoonlijkheid die je zelf laat inzien dat ieder mens Guts heeft om te ‘Durf’en, ieder op zijn eigen manier. Hij kanaliseert op een heldere en ontspannen manier een structuur in de wirwar van plannen die een startend ondernemer kan hebben. 
Rob laat ook op een zelf reflecterende manier zien wat de vele (realistische) mogelijkheden kunnen zijn bij het nemen van een volgende carrière stap, maar met name hoe je zelf over de dingen kunt gaan nadenken en beslissen.”

Sabine Rummens, directeur bedrijfsvoering ACTA:

“Rob Smits heeft voor onze organisatie een aantal bijeenkomsten georganiseerd voor ons managementteam. Rob heeft er mede voor gezorgd dat dit soepel verliep, moeilijk was waar dat nodig was, ons daarover heen hielp en ons enthousiast meenam naar een betere vorm van teamsamenwerking. Hij gebruikt hiervoor diverse methoden en technieken waarvan je je pas achteraf realiseert dat hij ze heeft gebruikt en hoe natuurlijk hij dit inbrengt. Hij beweegt mee, begeleidt en helpt bij het komen tot een betere samenwerking en dit alles met een grote dosis humor! Verder is Rob gewoon een prettig mens om mee te werken.”

Tuija Lugas Goedhart, Mantelzorgconsulent Jeugd, Socius:

“De agressietraining van Rob was een prachtige ervaring. Hij neemt je mee de diepte in, zoekt met je de randjes op, voelt dingen haarfijn aan en haalt je uit je comfortzone. Maar door zijn betrokken houding en tomeloos enthousiastme zorgt hij ervoor dat je dit avontuur met hem aandurft. En de samenwerking tussen Rob en trainingsacteur Willem was geniaal! Bedankt Rob (en ook Willem) dat ik met hernieuwd zelfvertrouwen en een fijne energie kick je training uit kon lopen. Dat had ik even nodig! “

Coen Stolp:

“Rob heeft mij uitstekend geholpen met het uitzoeken van een passende studie. Door een traject in te gaan waar ik mezelf beter heb leren kennen en uiteindelijk ook verschillende stage’s te lopen heb ik nu een juiste studiekeuze gemaakt. Ik kijk achteraf terug op een mooie samenwerking.”

Hans de Vries:

“Rob laat je zelf ontdekken wat voor jou het beste werkt. Zonder ingewikkeld te doen of te worden. Daardoor 100% bruikbaar advies.” 

Gaby van Wonderen:

“I found Rob to be a down-to-earth kind a guy, who works in a pragmatic way. He brings abstract matters back to a practical scale, what makes his coaching sessions highly effective. Transparency and authenticity are the core of his communication, leaving ego and politics outside the door.” 

Een eerder radio-interview over mijn bureau vind je bij het Zaanradio programma Zaanse Zaken.
https://m.mixcloud.com/edwin-kleiss/zaanse-zaken-1-juni-2017-rob-smits-bureau-voor-durf/

Op mijn YouTube kanaal is er tevens een afspeellijst Rob Smits in de media:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLqfoWPIB4UPv_fr97ZkfVjw5TFN5RJTnx

(O.a ZaanTV, BNR)

Artikelen: http://www.rtvzaanstreek.nl/maatschappelijke-initiatieven-op-zomercursus/content/item?984862

Overige activiteiten in de media:

Impact Aan de Zaan:

https://www.g40stedennetwerk.nl/praktijk-hoe-zaandam-sociaal-ondernemerschap-bevordert-door-doen

OVZZ:

https://m.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190925_17302852?utm_source=google&utm_medium=organic

Rob Smits, bedrijvenvereniging moet wel ’body’ hebben

Rob Smits, voorzitter van de gefuseerde bedrijvenvereniging BiA-Zaandelta.

De Belangenvereniging industriegebied Achtersluispolder (BiA) en Zaandelta Business Netwerk hebben elkaar gevonden in een fusie. Al heeft het twee jaar geduurd en ontwikkelde de wederzijdse liefde zich haaks op de teloorgang van de overkoepelende Zaanse belangenvereniging ZON. Die legde eerder het loodje. Fusievoorzitter Rob Smits gelooft in een sterke bedrijvenvereniging, maar die moet wel ’body’ hebben. ,,Al was het maar omwille van de inkoopkracht.’’

BiA-Zaandelta, zoals de fusievereniging bij de start zal heten, is de grootste bedrijvenvertegenwoordiging van de industrierijke Zaanstreek. Op de vijf bedrijventerreinen, Achtersluispolder en gecombineerd Zuiderhout, Westerspoor, Hembrug en Westzanerdijk zijn grote namen gevestigd, familiebedrijven, specialisten, creatieve- en startende ondernemers. ,,De kracht van de fusievereniging zit ook in die grote verscheidenheid. Beide partners vullen elkaar heel goed aan. De problematiek verschilt, de doelstelling is wel dezelfde; belangenbehartiging van de bedrijven en de zorg voor een goed ondernemingsklimaat.’’

EN:

‘Verlies bij alle bouwwoede de maakindustrie niet uit het oog’