Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

#24 3 Makkelijke Tips Om Uit je Comfortzone Te Komen

Moet je comfortzone moet stappen om iets te doen of te leren?
Is in je comfortzone blijven niet goed?
Dat hoeft niet zo te zijn omdat:
1. Als alles buiten je comfortzone zou zijn, zou je waarschijnlijk overweldigd (en ineffectief) zijn. Je hebt focus, energie en aandacht nodig om te groeien en je succesvol te ontwikkelen. En als je jezelf in alle mogelijke richtingen uitrekt – zul je niet krijgen wat je nodig hebt om te slagen en waarschijnlijk slechter presteren.
Kies in plaats daarvan een paar “stretch” -activiteiten om op te focussen. En breng deze in evenwicht met andere taken waar je comfortabel en competent in bent, en kijk dan op een verstandige manier hoe je je tijd en energie besteedt.
2. Velen van ons hebben een druk, persoonlijk leven buiten het werk. Het is dus essentieel om dit ook te overwegen bij het overwegen van iets buiten je comfortzone. Als je een tweeling verwacht, een verbouwing in je huis overweegt of als je een zieke ouder hebt, is het misschien het beste om in andere delen van je leven in je comfortzone te blijven tot de situatie is opgelost.
Timing is dus belangrijk.
3. Sommige mensen gedijen eeop om altijd buiten hun comfortzone te zijn. En anderen niet. En dan zitten sommige mensen in het midden. Overweeg waar je bent in dit continuüm en zie dan hoeveel je aankan. Vermijd dingen buiten je comfortzone niet uit angst, maar ken jezelf ook en wanneer iets gewoon te veel is om mee om te gaan.
Kies je eigen persoonlijke drempel!
Uiteindelijk is er geen magisch recept om te bepalen wanneer je buiten je comfortzone moet rekken, maar er zijn belangrijke dingen om te overwegen – de belangrijkste daarvan is jezelf te kennen en wat voor jou werkt!

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.