Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

#20 “The Legacy” van James Kerr: 15 lessen van de All Blacks

“The Legacy” van James Kerr: inspiratie om de HAKA in zetten als onderdeel van een workshop. 15 lessen.

Het boek is in het engels geschreven en dat vertraagt mijn leestempo. Maar ik heb er ook 4 maanden over gedaan omdat het gaat om 15 principes of lessen die ik echt wilde leren kennen. Ik heb nog nooit zo veel aantekeningen in een boek gemaakt.

De ondertitel van het boek is: “What the All Blacks can teach us about the business of life” en de schrijver van het boek gaat diep in het hart van het Nieuw Zeelands Rugbyteam. Hierbij de 15 principes uitgelegd en hier en daar vertaalt naar (persoonlijk) leiderschap.

1. Sweep the Sheds

Never be too big to do the small things that need to be done.

Wees nooit te groot om de kleine dingen te doen die moeten worden gedaan

Succesvolle leiders brengen trots in nederigheid in evenwicht: absolute trots op prestaties; totale nederigheid vóór de omvang van de taak.

De uitdaging is om altijd te verbeteren, om altijd beter te worden, zelfs als je de beste bent. Vooral als je de beste bent.

Een verzameling getalenteerde individuen zonder persoonlijke discipline zal uiteindelijk en onvermijdelijk falen. Karakter triomfeert over talent.

2. Go for the Gap

When you’re on top of your game, change your game.

Als je je spel speelt, verander je je spel

Een winnende organisatie is een omgeving van persoonlijke en professionele ontwikkeling, waarin elk individu zijn verantwoordelijkheid neemt en aandeel in heeft. Je past je aan, of je verliest; en duurzaam concurrentievoordeel wordt bereikt door de ontwikkeling van een voortdurend zichzelf aanpassende cultuur.

3. Play with Purpose

Ask ‘Why?’

Vraag waarom?’

Betere medewerkers maken betere leiders. Leiders verbinden persoonlijke betekenis aan een hoger doel om geloof en een gevoel van richting te creëren. Geïnspireerde leiders, organisaties en teams vinden hun diepste doel – hun ‘waarom?’ – en trekken volgers aan via gedeelde waarden, visie en overtuigingen.

4. Pass the Ball

Leaders create leaders

Leiders creëren leiders

Leiders creëren leiders door verantwoordelijkheden door te geven, eigenaarschap te creëren, verantwoording af te leggen en te vertrouwen. Ze wapenen anderen met een bedoeling en gaan dan uitdagingen niet uit de weg.

Gedeelde verantwoordelijkheid betekent gedeeld eigendom.

 

5. Create a Learning Environment

Leaders are teachers

Leiders zijn leraren

Excellentie is een proces van evolutie, van cumulatief leren, van incrementele verbetering. Verlicht leiderschap promoot een gestructureerd systeem voor de ontwikkeling van het team, gecombineerd met een op maat gemaakte kaart voor de ontwikkeling van het individu.

Succesvolle leiders kijken verder dan hun eigen vakgebied om nieuwe benaderingen te ontdekken, beste praktijken te leren en de marges te verleggen. Vervolgens geven ze door wat ze hebben geleerd.

6. No Obnoxiousness

Follow the spearhead.

Vlieg in formatie. Wees eensgezind. Volg het speerpunt. Dit is het ‘wezen van het team’ en de essentie van de succesvolle organisatie.

Het wezen van een team begint van binnenuit. Hoge normen moeten van binnenuit komen. Leiderschap werkt het beste wanneer uw team het voortouw neemt. Niemand is groter dan het team en individuele schittering leidt niet automatisch tot uitstekende resultaten. Een egoïstische ingesteldheid zal een collectieve cultuur infecteren.

7. Embrace Expectations

Aim for the highest cloud

Succesvolle leiders hebben hoge interne benchmarks. Ze stellen hun verwachtingen hoog en proberen ze te overtreffen.

We leren het best – en veranderen – van het horen van verhalen die ons raken. Degenen in leidinggevende posities die de verhalen niet begrijpen of gebruiken, riskeren falen voor hun bedrijven of voor zichzelf.

Door een faalangst te omarmen, kunnen we onze prestaties opvoeren door een gezonde verliesaversie te gebruiken om ons te motiveren.

8. Train to Win

Practice under pressure

Oefen onder druk

Intensiteit van voorbereiding – ‘training om te winnen’ – zorgt ervoor dat de hersenen en het lichaam onder druk kunnen presteren. Het laat piekprestaties automatisch worden. Het ontwikkelt de denkrichting om te winnen. Als je nergens groeit, ga je nergens heen. De meeste mensen hebben de wil om te winnen; weinigen hebben de wil om zich voor te bereiden om te winnen.

9. Keep a Blue Head

Control your attention

Beheers je aandacht.

Slechte beslissingen worden niet gemaakt door een gebrek aan vaardigheden of aangeboren oordeelsvermogen: ze zijn gemaakt vanwege een onvermogen om de druk op het scharniermoment aan te kunnen.

Mantra’s zijn de manier waarop we ons verhaal aan onszelf kunnen vertellen; het zijn hulpmiddelen voor effectief denken, een mentale routekaart in tijden van druk.

Verstandige leiders proberen te begrijpen hoe het brein reageert op stress en eenvoudige, bijna meditatieve technieken te oefenen om kalm, helder en verbonden te blijven.

10. Know Thyself

Keep it real.

Houd het echt.

De beste leiders leiden hun eigen leven en anderen volgen. Leiderschap begint en eindigt met authenticiteit. Hoog presterende teams bevorderen een cultuur van eerlijkheid, authenticiteit en veilig conflict.

11. Sacrifice

Find something you would die for and give your life to it.

Vind iets waar je voor zou sterven en geef het je leven.

Geef alles wat je hebt. En een beetje meer. De wijsheid bestaat uit het waarderen van de kostbaarheid en de eindigheid van ons eigen bestaan, en daarom niet verspillen ervan.

12. Invent your own language

Sing your world into existence.

​​Lezers zijn verhalenvertellers. Alle grote organisaties worden geboren uit een meeslepend verhaal. Deze centraal georganiseerde gedachte helpt mensen te begrijpen waar ze voor staan ​​en waarom. Bedrijven die hun kernwaarden behouden, zijn degenen die op zichzelf staan, apart staan ​​en iets betekenen. Gebaseerd op sterke, resonerende waarden, gebruik makend van een gemeenschappelijke taal die mantra’s, motto’s en metaforen helpen verhalen om leiders te helpen de persoonlijke betekenis van hun mensen te verbinden met hun visie op de toekomst.

13. Ritualise to Actualise

Create a culture.

Creëer een cultuur.

Inspirerende leiders zetten rituelen op om hun team te verbinden met hun kernverhaal en gebruiken ze om hun collectieve identiteit en doel te reflecteren, te versterken, te versterken. Rituelen vertellen je verhaal, betrekken je mensen, creëren een erfenis. Rituelen maken het ongrijpbare echt. Vertel het me en ik zal het vergeten, het aan mij laten zien en ik herinner me, betrek me erbij en ik begrijp het.

14. Be a Good Ancestor

Plant trees you’ll never see

Wees een goede voorouder. Plant bomen die je nooit zult zien. Ware leiders zijn rentmeesters van de toekomst. Ze nemen de verantwoordelijkheid om iets toe te voegen aan de erfenis. Je bent meer bezig met je karakter dan met je reputatie, omdat je karakter is wat je werkelijk bent, terwijl je reputatie alleen is wat anderen denken dat je bent.

In 1999 runde Adidas een commerciële start met Charlie Saxton, de oudste voormalige ex-kapitein van All Blacks, trok een trui over zijn hoofd en is ‘gereïncarneerd’ als Fred Allen, de grootste aanvoerder en coach van All Blacks. In chronologische en opeenvolgende truien kraaide het een lijn van leiderschap naar de toenmalige kapitein, Taine Rendell. De erfenis is meer intimiderend dan welke oppositie dan ook. Hiermee wordt de essentie van toonaangevend op duurzaamheid vastgelegd. Kijk hier!

15. Write Your Legacy

This is your time.

Dit is jouw tijd. Als de spiraal vooruit gaat, komt het ook terug. Het is tijd om je stempel te drukken, je bijdrage. Het is tijd om een ​​erfenis achter te laten.

Au, au, aue bā! – It’s our time! It’s our moment! the final line of the haka.http://www.youtube.com/watch?v=We77jlAHzI8

References

Kerr, J. (2013). Legacy: 15 Lessons in Leadership. Constable

 

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.